Laskurahoitus - Mitä se on ja miksi se kannattaa?

Laskurahoitus on edullinen vaihtoehto lisätä maksuvalmiutta

Laskurahoitus - eli Factoring-rahoitus, tarkoittaa nimensä mukaisesti sitä, että erääntymätön laskusaatava pantataan rahoitusyhtiölle, joka rahoittaa tietyn osuuden laskusaatavasta heti yrityksen tilille. Loppusaatava maksetaan vähennettynä provisioilla ja muilla kuluilla laskun eräpäivän mukaisesti.

Laskurahoitus on hyvin halpa keino parantaa yrityksen kassankiertoa ja maksuvalmiutta sekä kasvattaa liiketoimintaa yrityksen omalla tulorahoituksella.

Milloin laskurahoitus on järkevää?

Kuvitellaan hyvin yleinen tilanne, jossa yritys A tekee alihankintaa isolle yritys B:lle. B sanelee maksuehdot ja asettaa maksuajaksi 30 päivää. Yritys A tekee alihankintaa B:lle ja käyttää työhön 5 palkansaajaa. Pahimmassa tapauksessa A joutuu maksamaan palkkoja 2-3 kertaa, ennen kuin lasku tehdystä työstä edes erääntyy. 

Tämä rasittaa kassaa paljon ja osaltaan myös heikentää kasvun mahdollisuuksia. 

Yritys A käyttää laskurahoitusta ja sa 50 % laskusta heti tilille. Yritys A voi maksaa palkat ja materiaalit sekä tasoittaa kassavirtaa. Näin myös yrittäjälle jää paremmin aikaa keskittyä liiketoiminnan kasvattamiseen, kuin jatkuvaan nopean rahan etsimiseen.

Laskurahoituksen edut

Laskurahoituksessa on monta hyvää etua. Pohjolan Tilivoiman kautta saat käyttöösi KTI Laskutuksen laskurahoituksen sekä tarvittaessa myös perintäpalvelut.

  • Edullinen - Ei kuukausi- tai vuosimaksuja, eikä avausmaksuja. Vain laskukohtainen provisio
  • Yrityksen iällä, toimiallalla tai liikevaihdolla ei ole merkitystä
  • Perintäpalvelut sisältyvät hintaan
  • Reskontran ja saatavien valvonta sisältyy hintaan
  • Voit itse valita mitkä laskut rahoitat - Tasoittaa esim. kausivaihteluita
  • Voit myöntää asiakkaillesi pidempiä maksuaikoja

Laskujen ostoon verrattuna, laskurahoituksen saa edullisemmin sekä sitä myönnetään joustavammin. Laskujen ostossa ostaja kantaa lopullisen luottotappioriskin, joten rahoituslaitokset ovat syystäkin huomattavasti tarkempia, minkälaisesta laskusta on kyse ja kenelle lasku on osoitettu. Ja se näkyy myös provision hinnassa.

Laskurahoitus tilitoimiston kautta

Mielestäni on vain luonnollista, että palveleva ja moderni tilitoimisto tarjoaa paljon muutakin, kuin vain välttämättömän kirjanpidon. Näin voin palvella asiakkaitani kokonaisvaltaisesti sekä olla omalta osaltani tukemassa liiketoiminnan kasvua ja tehdä yrittämisestä helpompaa.

Sinun ei tarvitse olla tilitoimiston asiakas, että saisit laskurahoituksen. Tarjoan sinulle myös ilmaisen laskutussovelluksen, josta voit seurata rahoitettujen laskujen tilannetta sekä saat raportit omaa kirjanpitoasi varten.

Halutessasi, hoidan mielelläni myös yrityksesi kirjanpidon tai laskutuksen. Kysy minulta lisää 044 240 3168 tai ota yhteyttä lomakkeella - autan sinua mielelläni

- Vuokko Kantell

Lisää uusi kommentti

Puhdas teksti

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.