Tilitoimisto liiketoiminnan kasvattajana

moderni tilitoimisto auttaa liiketoiminnan kasvussa

Kun ajattelet tilitoimistoa, tuleeko sinulle mieleen toimisto, joka on vuorattu mappikaapeilla ja kirjanpitäjä löytyy jostain sieltä paperikasojen takaa?

Vai onko käsityksesi tilitoimistosta jo nykyaikaisempi? Tilitoimisto jos joku, nimittäin, on oiva kumppani liiketoiminnan kasvuun. Kaukana ovat ne ajat, kun tilitoimistosta sai vain sen pakollisen pahan ja huipputoimistot toimittivat tuloslaskelman sähköpostiin.

Tämän päivän palvelevat tilitoimistot ovat hyvin paljon muutakin, kuin pelkästään kirjanpitoa tekeviä tilitoimistoja. Tämän päivän tilitoimistot toimivat ulkoistettuina talousjohtajina, konsultteina ja arvonluojina.

Tässä muutamia syitä, miksi:

Ohjelmistoyhteistyöt

Kun tilitoimistolla on käytössään modernit ohjelmistot, dataa on käytössä nopeammin ja enemmän kuin aikaisemmin. Yksikään menestynyt ja kasvava yritys ei ole kasvanut sattumalta. Heillä on ollut käytössään tietoa markkinoista, omasta maksukyvystä ja prosessit, joilla kassankierto on optimoitu kasvua varten.

Kaiken tämän voit saada palvelevasta tilitoimistosta, jolle asiakaslähtöisyys ja arvon tuottaminen ovat oman liiketoiminnan keskiössä. Moderni ja palveleva tilitoimisto tekee ohjelmistoyhteistyötä useamman toimijan kanssa ja rajapintojen avulla tieto siirtyy automaattisesti ohjelmasta toiseen.

Esimerkki

Asiakkaallamme on käytössä Kihon Tehtävät - sovellus - josta laskutusaineisto muodostuu heti työn suorittamisen jälkeen. Asiakkaamme voi lähettää laskutusaineiston joko suoraan rajapintaa pitkin laskutusohjelmaan tai rahoittaa laskut ja saada osan saatavista heti käyttöön. Tehokkaalla ohjelmistoyhteistyöllä tilitoimiston asiakas voi saada parasta mahdollista palvelua

Tulosta tehostava konsultointi

Hyvä kirjanpitäjä osaa neuvoa, kuinka viivan alle jää enemmän euroja. Kenellä muulla on samanlainen mahdollisuus päästä näkemään ja ennen kaikkea ymmärtää yrityksen taloudellisia lukuja, kuin tilitoimistolla?

Nykyisen liiketoiminnan tehostaminen on kustannustehokkaampaa, kuin myynnin kasvatuksen ja uusasiakashankinnan toimenpiteet. Hyvä kirjanpitäjä, eli talouskonsultti, osaa nähdä esimerkiksi osto- ja myyntiprosesseissa parannettavaa tai ostojen ja myyntien kirjauksissa jotain sellaista, mikä tuo säästöjä enemmän, kuin uuden myyjän palkkaaminen toisi rahaa taloon.

Esimerkki

Asiakas ostaa tavaraa sieltä, mistä halvimmalla saa ja maksaa laskunsa verkkopankin kautta. Kirjanpitäjä ehdottaa asiakkaalle sähköistä ostolaskujen kierrätystä jotta ostolaskujen käsittelyyn kuluva aika pienenee ja samalla asiakas kerää dataa ostoista. Tässä on kaksi tulosta tehostavaa pointtia:

1. Ostolaskut ovat käsiteltävissä ja maksettavissa suoraan ohjelmasta -> Iso ajansäästö, jonka voi käyttää omaan ydinliiketoimintaan

2. Dataa käytössä ostopaikkojen ja ostojen euromäärien mukaan -> Helppo keskittää ja kilpailuttaa tavarantoimittajat ja saada määräalennukset

 

Näin helposti asiakkaillemme jää enemmän euroja viivan alle ja se skaalautuu myös liikevaihdon kasvun mukaisesti.

Lisää uusi kommentti

Puhdas teksti

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.